Placaj

Placajul este format din trei sau mai multe straturi de furnir de rășinoase lipite împreună cu adeziv fenolic pentru a produce o foaie plată. Amplasarea reciprocă perpendiculară a fibrelor de lemn în fiecare strat de placaj reduce contracția și îmbunătățește rezistența acestuia. Această construcție încrucișată garantează că produsul final are stabilitate dimensională ridicată, nu se îndoaie sau se deformează și rămâne relativ stabil în condițiile schimbărilor de temperatură și umiditate.

4 clase disponibile:

Placaj Clasa 1 – PURE BEAUTY. Prezintă frumusețea naturală a pinului, cu culorile sale delicate, creând un fundal ușor și fără pretenții pentru cele mai solicitante aplicații. Este cel mai bine utilizat pentru mobilier de înaltă calitate, panouri interioare sau finisaje de perete.

Placaj Clasa 2 - NATURAL. Are diferențe nesemnificative de culoare și o suprafață decorativă care seamănă cu lemnul dur și natural. Nodurile deteriorate și petele brune îmbunătățesc suprafața, creând zone interesante, care nu sunt pretențioase, ci pline de viață și contraste.

Placaj Clasa 3 – RUSTIC. Are o suprafață rustică și cu o prezența regulată a nodurilor mari, standard și cu aspect deteriorat. Fisurile ascunse sunt completate de un număr limitat de fisuri deschise. Rustic este destinat utilizării în proiecte de construcții - pentru construcții temporare și fabricarea de mobilă.

Placaj Clasa 4 - Puternic. Este cea mai de bază și solidă clasă de placaj care va fi folosită pentru lucrări de construcții , cofraje și lucrări la acoperiș. Nu este vopsit și are defecte ale lemnuluice nu afectează rezistența produsului.

CARACTERISTICI

- Durabil, dar extrem de delicat și care poate fi procesat cu ușurință

- Ușor de tăiat și procesat cu ajutorul diferitelor unelte, inclusiv mașini CNC

- Poate fi supus vopsirii, acoperirii cu ulei, lăcuirii, scufundării, tăierii si furniruirii CPL, periajului, șlefuirii și frezării

- Rezistență îmbunătățită datorită construcției încrucișate și stabilitate dimensională a suprafeței

- Produs ecologic, reciclabil

DOMENII DE UTILIZARE

- Producție de mobilier (1, 2)

- Finisaje interioare (1, 2)

- Elemente decorative (1, 2)

- Utilizare comercială (1, 2)

- Finisare perete (1, 2)

- Modelare (1, 2)

- Lucrări de proiectare structural (3, 4)

- Lucrări de proiectare structurală, construcții , cofraje si lucrari la acoperiș (3, 4)

- Învelișul pereților exteriori, fațade și acoperișuri (3, 4)

- Clădiri industriale și comerciale, ambalare (3, 4)

STANDARD

PN-EN 635-3